Дистанційне відкриття рахунку у банку: що треба знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дистанційне відкриття рахунку у банку: що треба знати

Особисті фінанси
487
Дистанційне відкриття рахунку у банку: що треба знати
Дистанційне відкриття рахунку у банку: що треба знати
Cучасний банкінг надає можливість відкриття банківського рахунку дистанційно, без особистого візиту до банківського відділення.
Про це повідомляє Фінкульт.
Дистанційно процес відкриття рахунку не виходячи з дому чи офісу потребує набагато менше часу, адже всі необхідні дії виконуються в онлайн-режимі.
Процес дистанційного відкриття рахунку в кожному банку має свій алгоритм, але, як правило, складається з таких етапів:
  • 1. Подача заявки онлайн через веб-сайт або мобільний додаток банку.
Клієнт заповнює необхідну інформацію про себе: персональні дані, контактну інформацію тощо.
  • 2. Ідентифікація та верифікація особи клієнта.
Ідентифікація — це процедура підтвердження особи для відкриття банківського рахунку. Здійснюється вона шляхом надання людиною інформації про себе та біометричних даних, що дозволяє встановити особу, яка звертається за відповідною послугою.
Підтвердження особи клієнта може відбуватися шляхом завантаження фотографій документів, деякі банки можуть вимагати проходження відеоідентифікації або іншої біометричної перевірки, наприклад, за допомогою сканування обличчя.
Деякі банки для відкриття рахунку пропонують дистанційно пройти процедуру ідентифікації за допомогою застосунку «Дія».
Для цього потенційному клієнту необхідно встановити на смартфон банківський онлайн застосунок та зареєструватися за допомогою цифрових документів у застосунку «Дія».
Верифікація — це процедура встановлення достовірності даних та документів, які особа надає про себе для відкриття банківського рахунку. У банківської діяльності верифікація є критично важливою для запобігання шахрайству.

Отримати кредит на картку за 10−15 хв. 💸

Процедура верифікації дозволяє банку упевнитися, що клієнт є саме тією особою, за кого себе видає, і гарантує, що всі дані про клієнта є актуальними та достовірними.
  • 3. Активація рахунку.
Після успішного проходження ідентифікації та верифікації клієнт отримує доступ до свого нового банківського рахунку.
Дистанційне відкриття рахунку та процедура верифікації є невід’ємними складовими сучасного банкінгу, що дозволяє клієнтам отримувати банківські послуги швидко та зручно, одночасно забезпечуючи необхідний рівень безпеки.
Кредитна картка — чудовий помічник у багатьох життєвих ситуаціях. Та обрати кредитку досить непросто непросто. Зате правильно обрана карта стане незамінним помічником. Ми вирішили допомагати нашим читачам у пошуку таких помічників. Для цього створили спеціальний сервіс.

Сервіс для вибору кредитних карт

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас