Де у Польщі можна знайти золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де у Польщі можна знайти золото

Банківські метали
545
Де у Польщі можна знайти золото
Де у Польщі можна знайти золото
Злотий Сток у Нижній Сілезії була однією з найбільших золотих копалень у Польщі. Нині це туристична пам’ятка, оскільки родовище вичерпано.
Про це пише inpoland.net.pl.
У 2022 році KGHM Polska Miedź S.A. видобув 769 кг золота з Cu-Ag сульфідних руд, що є значним показником для компанії.

Де найбільші родовища золота

Найбагатші родовища золота знаходяться в Австралії, Китаї, росії, США, ПАР та Перу, а Польща, зокрема Нижня Сілезія, має певний потенціал у видобутку цього металу.

Історія

Історично, найбільший розквіт видобутку золота в Польщі припадає на 12−15 століття. У той час золото видобували з річкових пісків та шляхом гірничої розробки. Важливий внесок у розвиток видобутку зробили валлони з Західної Європи, які залишилися у Західних Судетах та займалися розвідкою і переробкою природних ресурсів.
Однією з найбільших золотих копалень у Польщі була копальня у Злотому Стоку. У 16 столітті там видобували 110 кг золота на рік. Видобуток припинився у 1960-х роках, коли шахту закрили, і з тих пір вона стала туристичною пам’яткою.
Зараз золото в Польщі видобувають в процесах переробки сульфідних руд та сторонніх матеріалів. Інші родовища в Нижній Сілезії давно вичерпані, хоча були спроби відновити їх роботу.
Нагадаємо, запаси золота, яке можна видобути у світі, скоротилися до 57 тис. тонн. Про це пишеCNBC з посиланням на дані Геологічної служби США. За весь час у світі видобуто 187 тис. тонн золота, переважно в Китаї, Південній Африці та Австралії.
Обсяги видобутку золота стрімко зростали з 2008 року, але стабілізувалися у 2016−2018 роках, і з того часу нарощування видобутку поступово скорочується.
При цьому ціни на золото йдуть вгору, залишаючись поблизу рекордних максимумів — підтримку дорогоцінному металу надають надії на зниження ставки в США і напруженість на Близькому Сході, що зберігається.

Довідка Finance.ua:

  • Центральні банки країн із розвиненою економікою планують купувати більше золота, щоб хеджувати (страхування від ризиків. — Ред.) ризики, включаючи високу інфляцію та економічні потрясіння. Окрім цього, очікування банків зводяться до падіння частки долара у світових розрахунках уже протягом найближчих 5 років. Про це свідчить опитування, проведене Всесвітньою радою із золота.
Отримати більше з депозиту можна якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас