ДБР виявило нове майно родичів Медведчука та Козака на 16 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДБР виявило нове майно родичів Медведчука та Козака на 16 млн гривень

Кримінал
95
Суд арештував нову партію майна підприємства «Бетонбуд», яке його власники — рідні брати колишніх нардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака приховали від фіскальних органів. Майно передали управлінню Національному агентству з виявлення активів (АРМА).
Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.
Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства, яке ДБР передало в управління держави, перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна складає майже 16 млн грн.
Раніше за клопотанням Бюро в управління держави перейшов завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад 5 млн доларів США. Підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи прибутки на фінансування збройної агресії росії проти України. У червні ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозри фігурантам розслідування.
Також було арештовано і передано в управління держави майно, яке фігуранти встигли переписати на наближених осіб.
Окрім того, корпоративні права та майно кількох підприємств, кінцевими власниками якого є Медведчук та Козак, вартістю майже 400 млн грн, також передані у власність держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас