Чи включається до доходу ФОПа сума кредиту — роз’яснення податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи включається до доходу ФОПа сума кредиту — роз’яснення податкової

Особисті фінанси
601
Чи включається до доходу ФОПа сума кредиту — роз’яснення податкової
Чи включається до доходу ФОПа сума кредиту — роз’яснення податкової
Оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб — підприємців, отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Порівняти і взяти кредит готівкою та онлайн 👛

Зазначається, фінансовий кредит — це кошти, що надаються банком-резидентом або нерезидентом, що кваліфікується як банківська установа згідно із законодавством країни перебування нерезидента, або резидентами і нерезидентами, які мають згідно з відповідним законодавством статус небанківських фінансових установ, а також іноземною державою або його офіційними агентствами, міжнародними фінансовими організаціями та іншими кредиторами — нерезидентами юридичній чи фізичній особі на визначений строк для цільового використання та під процент.
Згідно з Податковим кодексом, оподаткуванню підлягають доходи ФОПів, які були отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності.
Враховуючи те, що отримання фізичною особою — підприємцем кредиту відповідно до умов договору підлягає обов’язковому поверненню у визначені строки, то протягом дії договору кредиту сума кредиту не включається до складу доходу суб’єкта господарювання.
При цьому у податковій зазначили, якщо сума кредиту не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до складу доходів фізичної особи — підприємця та оподатковується на загальних підставах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас