Чеська RegioJet планує пряме залізничне сполучення між Києвом, Берліном і Ганновером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеська RegioJet планує пряме залізничне сполучення між Києвом, Берліном і Ганновером

Фондовий ринок
441
Чеська RegioJet планує пряме залізничне сполучення між Києвом, Берліном і Ганновером
Чеська RegioJet планує пряме залізничне сполучення між Києвом, Берліном і Ганновером
Найбільший у Центральній Європі приватний залізничний перевізник, чеська RegioJet, планує у співпраці з «Укрзалізницею» запустити прямі рейси Київ — Берлін і Київ — Ганновер у 2024-му.
Про це в інтервʼю Forbes розповів засновник RegioJet Радім Янчура.
«У 2024-му плануємо в партнерстві з „Укрзалізницею“ запустити рейси Київ — Берлін, а також Київ — Ганновер через Лейпциг і Дрезден», — каже Янчура.
Поїзд із Києва до Берліну курсував до 2012-го. Але німецька залізниця, за словами Янчури, виставила УЗ комерційні умови, які збільшили вартість проїзду поїзда територією Німеччини. Це зробило маршрут збитковим, і рейс був закритий.
Зараз потяг RegioJet приїздить до польського Перемишля, де пасажири пересідають з поїзда «Укрзалізниці». Щоденне завантаження — від 300 до 500 пасажирів.
У планах RegioJet на 2023 рік — додати ще один потяг і збільшити завантаженість до 800 пасажирів. Компанія планує запустити новий рейс Прага — Чоп та отримати можливість заїзду власних поїздів до станції Мостиська-2 у Львівській області.
Також у планах — інвестувати в українську залізницю — електрифікувати ділянку Чоп — Мукачево та побудувати пасажирську платформу й пішохідний міст на станції Мостиська-2.
Компанія робить ставку на жителів малих міст, а не на населення великих міст з добре розвиненими аеропортами.
«Для жителів невеликих населених пунктів може бути набагато вигідніше і простіше сісти на поїзд і за день приїхати в Прагу, ніж спочатку їхати в Київ, а звідти летіти літаком», — каже Янчура.

Довідка Finance.ua:

  • RegioJet — це другий за величиною автобусний перевізник у Європі після Flixbus та найбільший приватний залізничний пасажирський перевізник у Центральній Європі. Компанія має ліцензії на роботу в Чехії, Словаччині, Німеччині, Австрії і Польщі. Торік RegioJet перевіз 11 млн пасажирів.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні чи за кордоном 🧐

За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас