Блокада кордону: уряд Польщі закликав Україну виконати вимоги протестувальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокада кордону: уряд Польщі закликав Україну виконати вимоги протестувальників

Аграрний ринок
628
Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав своєму українському колезі Олександру Кубракову листа із пропозиціями щодо вирішення проблеми зі страйком польских перевізників на українсько-польському кордоні. Про це повідомляє прес-служба польського міністерства.
Польська сторона зазначає, що однією з причин акції протесту польських підприємців стало запровадження українською стороною «електронної черги» проходження митного контролю на кордоні для перевізників.
«Це призвело до суттєвого подовження часу очікування транспортних засобів, зареєстрованих у Європейському Союзі, які поверталися з України порожніми на перетин кордону Україна — ЄС. Це, в свою чергу, унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній. Крім того, на думку мітингувальників, нова система допускає нерівне ставлення до перевізників з України та Польщі», — йдеться у повідомленні польского Міністерства інфраструктури.
Міністр Анджей Адамчик закликав терміново вжити заходів для виконання вимог польських автоперевізників, за які відповідає українська сторона.
«Ідея полягає в тому, щоб виключити обов’язкову реєстрацію в електронній черзі транспортних засобів, які повертаються з України до ЄС без вантажу, принаймні на двох пунктах пропуску: Зосін-Устилуг і Ніжанковіце-Мальховіце», — зазначили в польському міністерстві.
Також зазначається, що чи не головною вимогою польских перевізників є відновлення системи дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників, яку ЄС скасував торік. Оскільки це питання лежить в компетенції Єврокомісії, Варшава звернулася до європейського комісара з питань транспорту, аби там проаналізували вплив скасування ліцензій для українців на ринок автомобільних перевезень ЄС.
У польському Міністерстві інфраструктури наголосили, що причини протесту польських перевізників «лежать в Україні та Європейському Союзі».
Чому поляки знову блокують кордон, та скільки через це втрачає Україна — з’ясовували у новій статті за посиланням нижче:

Блокада кордону зі сторони Польщі

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас