Банки зіткнулися із відпливом кадрів за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки зіткнулися із відпливом кадрів за кордон

Казна та Політика
593
Банки зіткнулися із відпливом кадрів за кордон
Банки зіткнулися із відпливом кадрів за кордон
Дипломована молодь зі знанням іноземних мов почала відмовлятися від кар'єрного зростання в українських банках заради виїзду за кордон.
Про це розповіли банкіри під час круглого столу, проведеного «Фінансовим клубом».
«Один із викликів — це ситуація з кадрами на ринку. Вже відчувається дефіцит. Він буде продовжуватися далі, тому що ми бачимо відплив молодих кадрів. Це найнижча ланка. Це люди, які приходять в банківську систему, працюють декілька років. Це та зміна, яка повинна була б прийти на зміну більш досвідченим менеджерам. І зараз це молоде покоління є найактивнішим у виїзді за кордон. І, розуміючи, що це, як правило, люди з освітою, люди з мовою, дуже великий ризик неповернення їх в майбутньому», — попередила заступниця голови правління з корпоративного бізнесу Банку Кредит Дніпро Тетяна Поплавська.
Війна змінила ситуацію на ринку праці. «Ця турбулентна ситуація надовго. Ми ніколи не повернемося в минуле життя. Всі питання, зокрема щодо персоналу, в такій ситуації потребують відповіді, як ми маємо жити в новій реальності», — каже заступниця голови правління Таскомбанку Рината Березнікова.
Першими з цією проблемою зіткнулися регіони, які найбільше потерпають від війни.
«Зараз це спостерігається в регіонах, де безпекова ситуація є більш гострою, ніж в Києві. І це той виклик, який ми починаємо відчувати в 2024 році. Але він буде на нас давити і надалі. Конкуренція за кадри, управління кадрами — це те, що безпосередньо буде впливати на якість обслуговування і можливість конкуренції за клієнта в найближчому майбутньому», — резюмувала Тетяна Поплавська.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас