Avon оголосила про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Avon оголосила про банкрутство

Фондовий ринок
868
Avon оголосила про банкрутство
Avon оголосила про банкрутство
Avon Products, яка має міжнародні права на косметичний бренд Avon, звернулася до суду з проханням оголосити банкрутство в окрузі Делавер, США. Це сталося після того, як понад 380 позивачів заявили, що тальк у продукції Avon викликає рак.
Про це йдеться у пресрелізі компанії.
Філіп Гунд, директор із реструктуризації Avon Products, повідомив, що компанія вже витратила $225 млн на захист від цих позовів і виплати компенсацій. За його словами, у компанії вже немає грошей для подальшого ведення судових процесів або врегулювання цих справ.
Avon Products стверджує, що їхня продукція безпечна, але побоюється, що кількість позовів тільки зростатиме, якщо не буде остаточного рішення.
Це не перший випадок, коли велика компанія оголошує банкрутство через судові позови, пов’язані з тальковою продукцією. Наприклад, Johnson & Johnson також кілька разів намагалася розв’язати такі проблеми через банкрутство, але поки безрезультатно.
Avon Products володіє брендом за межами США, Канади та Пуерто-Рико. У цих регіонах Avon належить LG Household & Health Care. У США Avon не продає косметику з 2016 року, а у 2020-му американський бізнес компанії купила бразильська група Natura.
У рамках заяви про банкрутство активи Avon Products будуть виставлені на продаж. Natura планує купити їх за $125 млн, якщо не буде запропоновано вищу ціну. Також бразильська компанія спише $530 млн боргу Avon і надасть додаткові $43 млн для фінансування процесу банкрутства.
Раніше повідомлялося, що Avon Products залишається працювати у рф після її вторгнення в Україну — переважно через зростання бюрократичних перешкод і відновлення активності покупців.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас