Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства

Фондовий ринок
478
Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства
Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства
Китайський виробник електромобілів Human Horizons Group Inc., компанія, що стоїть за брендом HiPhi, подала заяву на реструктуризацію перед банкрутством і стала ще однією жертвою жорстокого автомобільного ринку Китаю.
Згідно з документом суду, виробник подав заяву до Народного суду в Яньчен, місті на сході Китаю, де розташована його фабрика, заявивши, що його активи більше не можуть покривати борги станом на квітень і відповідають умовам для банкрутства.
Суд постановив, що Human Horizons відповідає умовам для реструктуризації, і призначить адміністратора для спостереження за процесом на шість місяців з можливістю продовження ще на три місяці, йдеться в документі.
Виробник електромобілів, який переживає труднощі, призупинив виробництво з лютого після закриття магазинів і неспроможності розрахуватися з постачальниками через роки низьких продажів. У 2023 році компанія поставила менше 8000 своїх розкішних електромобілів.
Тяжке становище HiPhi показує, з якою проблемою стикаються виробники автомобілів у Китаї, де понад 100 брендів були залучені в цінову війну на тлі уповільнення споживчого попиту через паніку навколо коронавірусу, економічну стагнацію і припинення національної субсидії на придбання електромобілів у 2022 році. Інші менші гравці, включаючи WM Motors Holdings Ltd і підрозділ EV забудовника China Evergrande Group також знаходяться на межі краху.
Human Horizons намагалися знайти зовнішню допомогу, а в травні китайські ЗМІ повідомили, що компанія під назвою iAuto Group погодилася надати 1 мільярд доларів фінансування для відновлення своєї команди та відновлення виробництва. Ця угода, схоже, застопорилася через рух компанії до процедури банкрутства.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас