Apple попрощалася з найбільш недооціненою функцією MacBook Pro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple попрощалася з найбільш недооціненою функцією MacBook Pro

Технології&Авто
2319
Apple попрощалася з найбільш недооціненою функцією MacBook Pro
Apple попрощалася з найбільш недооціненою функцією MacBook Pro
На презентації 30 жовтня компанія Apple представила оновлену лінійку MacBook Pro, яка вперше вийде без 13-дюймової моделі. Тепер «прошки» стартують з 14 дюймів у новому дизайні, в якому компанія остаточно відмовилася від Touch Bar — довгого сенсорного дисплея над клавіатурою.
Вперше ми побачили Touch Bar у далекому 2016 році. Його реліз збігся з великим редизайном корпусу MacBook Pro. Модель 2016 року виявилася багата на нововведення — крім нової сенсорної панелі над клавіатурою в професійні макбуки прийшла сумнозвісна клавіатура-метелик, розпаяні на платі SSD, порт USB-С та інше.
Touch Bar критикували з першого дня: він заміняв собою цілу низку функціональних клавіш (F1, F2 та інші), необхідних величезній кількості користувачів. Панель дозволяла розробникам програмного забезпечення виводити на цей екран різноманітні налаштування, меню, запити. Кнопки змінювались залежно від того, які програми чи конкретні функції в них були відкриті в цей час.
Touch Bar розширив можливості функціональних клавіш, дав швидкий і легший доступ до функцій — усе, що від вас вимагається, це торкнутися до потрібної. Але користувачі цього не прийняли. Вони не отримали бажаної передбачуваності й тактильної віддачі для сліпого натискання. Тож власники MacBook Pro назавжди розділилися на тих, хто обожнює Touch Bar, і тих, хто його ненавидить.
Apple так і не змогла переконати користувачів полюбити Touch Bar — хоч він і був дуже функціональним, але популярним так і не став. Відчуваючи тренд, компанія почала поступово відмовлятися від нього:
  • У 2019 році вийшов MacBook Pro 16 зі зменшеною сенсорною панеллю.
  • У редизайні 2021-го тачбар узагалі зник, залишившись лише в молодшій Pro на 13 дюймів.
  • Тепер, із виходом ноутбуків на процесорі М3, компанія прощалась і з цією застарілою моделлю, і з Touch Bar.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас