Чиновника уличили в растрате госсредств при закупке COVID-оборудования — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновника уличили в растрате госсредств при закупке COVID-оборудования

Криминал
201
Розмитнення автомобілів на європейській реєстрації відбуватиметься за новими правилами.
Нещодавно депутати ухвалили в першому читанні відповідний законопроєкт №4643-д, згідно з яким пропонується змінити формулу розрахунку акцизу і ввести особливі правила для тих, хто не розмитнив свій автомобіль вчасно.
Йдеться про автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період від 31 грудня 2020 року і перебувають в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином він охоплює всі ввезені до початку 2021 року “єврономери”.
Юрист Олександр Кудрявцев розповів про нюанси законопроєкту.
За його словами, плюс у всій цій ситуації, це те, що влада докладає зусилля для вирішення питання з “єврономерами”. Ті, хто завіз такі автомобілі в Україну, отримали можливість здійснити їх легалізацію і зробити це на прийнятних умовах.
Серед плюсів експерт також відзначив і те, що не всі транспортні засоби потрапляють під пільгове розмитнення, адже законопроєкт поширюється на авто, які не відповідають екологічним нормам “Євро-2”. Це означає, що всі інші транспортні засоби права на пільгову розмитнення не мають. Утім, не обходиться й без негативних моментів.
За словами Кудрявцева, 180 днів не вистачить на всіх, навіть якщо реєстраційні органи будуть працювати цілодобово протягом семи днів на тиждень.
Юрист розповів і про так звані “підводні камені”. За його словами, за документами велика частина “єврономерів” не є власністю українських водіїв. Найчастіше їх оформляють на іноземну фірму з місцем реєстрації в Литві, Латвії та Польщі, або ж на рядового жителя Європейського союзу.
Експерт каже про те, що українські водії їздять за дорученням. Тепер же водіям необхідно відшукати власників цих автомобілів, не факт, що вони погодяться оформляти договір купівлі-продажу, щоб передати право власності на транспортний засіб водієві з України. Навіть якщо припустити, що водій з України зможе відшукати власника в Європі, то туди неможливо буде потрапити в умовах карантину.
Юрист підкреслив, що в законопроєкті закладено порушення конституційного принципу рівності українців. На завершення він підкреслив, що неякісні, застарілі і екологічно брудні транспортні засоби нікуди не зникнуть.

Що таке франшиза в автострахуванні та як вона працює 🚗

По материалам:
Корреспондент.net
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас