За які автівки українці мають сплатити «податок на розкіш» у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За які автівки українці мають сплатити «податок на розкіш» у 2021 році

Особисті фінанси
6776
Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства опублікувало список моделей автомобілів, за які потрібно платити податок українцям в 2021 році.
Про це свідчить інформація на сайті відомства.
Що за податок? Податок на розкіш – це неофіційна назва деяких видів податку на майно. В Україні він належить до групи місцевих податків. Це значить, що ставки за цим податком встановлюють місцеві ради, якщо вони не визначені в ПКУ, а сплата також іде на рахунки місцевих бюджетів.
Ставка податку незмінна і складає з розрахунку на календарний рік 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль.
За які автівки українці мають сплатити «податок на розкіш» у 2021 році
Переглянути повний список моделей автівок, власники яких мусять заплатити “податок на розкіш”, можна за посиланням.
Хто має сплачувати податок на розкіш? Транспортний податок стягують з власників легкових авто, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких складає більше 375 розмірів мінімальної зарплати, що у 2021 році досягає 2 250 000 грн. (6000 грн. х 375) (пп. 267.2.1 ПК).

Кредитні карти для водіїв 🚗

Якщо не заплатити податок протягом 60 днів, сума податку збільшуватиметься. При цьому якщо заплатити у перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%.Також на автомобіль або інше майно можуть накласти арешт.

Довідка Finance.ua:

  • До речі, у Міністерстві фінансів України пропонують змінити “податок на розкіш”. За даними відомства, значно знизилась кількість авто, з яких сплачується транспортний податок (за даними Мінекономіки, в 1,5 разу в порівнянні з 2019 роком), що негативно вплинуло на надходження до місцевих бюджетів, оскільки цей податок є місцевим. Які саме зміни пропонують – читайте за посиланням.
  • У Головному управлінні Пенсійного фонду розповіли, коли необхідно сплачувати пенсійний збір при придбанні легкового автомобіля.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас