Илон Маск потерял 50 миллиардов долларов за два дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Илон Маск потерял 50 миллиардов долларов за два дня

Личные финансы
1398
Більшість економістів вважають, що коливання курсу долара мають певну сезонність: таблички в обмінниках в загальному випадку знижуються і ростуть в один і той же час року, а інші чинники посилюють або послаблюють ці тренди.
Про це йдеться в статті видання «Коментарі».
На думку економіста Бориса Кушнірука, курс долара дійсно залежить від сезонності, але не тільки. Так, восени йде виручка від продажу аграрної продукції, відповідно, пропозицій валюти буде більше, і гривня зміцнюється. А в листопаді, коли імпортери закуповують товари для свят, валюти стає менше, і долар йде вгору.
Илон Маск потерял 50 миллиардов долларов за два дня
За даними інфографіки, сезонність дійсно простежується. Максимальних точок долар досягає взимку, а влітку прагне до мінімуму. Тож за інших рівних умов, кращий курс для купівлі — в кінці весни і влітку. Восени починаються чергові коливання, але тренд однозначний: знову вгору, до зимових піків. В середині осені може спостерігатися невелике зниження курсу, але ближче до Нового року долар знову міцно стоїть на ногах.
Але відзначається, що не обходиться без сюрпризів. Наприклад, за два місяці, які в теорії повинні були бути відносно спокійними — січень і лютий 2016 року — курс підскочив з 24 до 27 грн, тобто майже на 13%. Феєричне падіння української національної валюти відзначили в агентстві Bloomberg і навіть назвали причини — недостатність експортної виручки та чергова невизначеність з траншами МВФ.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
По материалам:
suspilne.media
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас