В Виннице идет реконструкция аэропорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Виннице идет реконструкция аэропорта

Фондовый рынок
842
Банки мають право пропонувати своїм клієнтам супутні послуги, але не можуть вимагати придбати їх.
Про це повідомляє Національний банк України.
«Якщо кредитка вам справді потрібна, звісно, оформлюйте, а ні – спокійно відмовляйтеся від неї. Ваше право підтверджує ст. 55 ЗУ „Про банки і банківську діяльність“: банкам забороняється вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов’язаної особи банку як обов’язкову умову надання банківських послуг», — радять у Нацбанку.
Що робити, якщо банк відмовляє вам у картці без покупки кредитки:
  • напишіть звернення до керівництва банку;
  • якщо ситуація не вирішилася, і банк не припиняє дію послуг, від яких ви письмово відмовилися, зверніться до НБУ.
Нагадаємо, оформлений онлайн договір рівноцінний звичайному паперовому договору.
Кредитний договір при оформленні позики онлайн на сайті чи у мобільному додатку підписується одноразовим паролем. Цей пароль згідно з законодавством, що регулює укладення електронних договорів, по суті, має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис чи кваліфікований електронний підпис, а електронний договір прирівнюється до договору, укладеного в письмовій формі

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк встановив додаткові вимоги до банківських договорів для розкриття повної інформації про послуги. Йдеться про вимоги до договорів про споживчий кредит, вклад (депозит), а також відкриття та ведення поточного рахунку.
  • Кожна людина має можливість відкрити у будь-якому банку України картковий рахунок або вклад із нарахуванням відсотків. Для цього між клієнтом та банком укладається відповідний договір, яким встановлюються певні права та обов’язки сторін. Більше того, укласти такий договір можна не лише на себе, а й на користь іншої людини.
  • У Національном банку України проаналізували всі дані карткового ринку за 2020 рік і розказали основні тренди.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

По материалам:
suspilne.media
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас