Особливості відкриття банківського рахунку на користь третіх осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості відкриття банківського рахунку на користь третіх осіб

Кредит&Депозит
3158
Кожна людина має можливість відкрити у будь-якому банку України картковий рахунок або вклад із нарахуванням відсотків. Для цього між клієнтом та банком укладається відповідний договір, яким встановлюються певні права та обов’язки сторін. Більше того, укласти такий договір можна не лише на себе, а й на користь іншої людини.
Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
“Вклади до повноліття дитини, онука та іншої особи, є різновидами саме таких договорів”, – сказано в повідомленні.
Істотною умовою договорів на користь третьої особи є обов’язкове зазначення прізвища, ім’я та по батькові цієї особи.
“Третя особа набуває права вкладника з моменту пред’явлення нею до банку першої вимоги, або вираження нею іншим способом наміру скористатися такими правами. Під час першого звернення до банку з метою використання рахунку третя особа має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та ІПН”, – повідомляють у ФГВФО.
До набуття третьою особою, на користь якої відкрито банківський вклад, прав вкладника, вони належать тому, хто цей вклад зробив. У такому випадку особа , яка відкрила рахунок:
  • має право вимоги на вклад;
  • у разі банкрутства банку отримає від Фонду гарантування вкладів відшкодування коштів в межах гарантованої суми.
Якщо третя особа відмовилась від вкладу, то той, хто відкрив цей вклад, має право вимагати від банку його повернення або переведення на своє ім’я.
Особливості відкриття банківського рахунку на користь третіх осіб

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк встановив додаткові вимоги до банківських договорів для розкриття повної інформації про послуги. Йдеться про вимоги до договорів про споживчий кредит, вклад (депозит), а також відкриття та ведення поточного рахунку.
  • ФГВФО розвіяв міфи щодо гарантування вкладів. Фонд продовжує виплачувати гроші вкладникам тих банків, ліквідація яких ще не закінчилася. За роки існування Фонд уже виплатив вкладникам неплатоспроможних банків гарантоване державою відшкодування на загальну суму понад 94 млрд грн.
Ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас