Выпущено большое обновление Telegram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Выпущено большое обновление Telegram

Технологии&Авто
766
Директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк заявила, що на одне вільне робоче місце в Україні претендують шість безробітних.
Про це вона заявила в інтерв’ю виданню «Факти».
«Станом на 7 квітня 2021 року, кількість зареєстрованих у Державній службі зайнятості безробітних становила 429 тис. осіб. Станом на 1 квітня кількість актуальних вакансій у нашій базі даних становила 77 тис. одиниць. Таким чином, суттєвим залишається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. В середньому по Україні на одне вільне робоче місце претендують 6 безробітних (на 1 квітня 2020 року — 5 осіб)», — сказала Жовтяк.
За її словами, згідно зі статистичними даними служби зайнятості, найбільша невідповідність попиту на робочу силу і її пропозиції в професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед службовців і керівників — на одну вакансію претендувало 17 осіб, технічних службовців — 9, як і працівників сфери торгівлі та послуг.
Вона зазначила, що найбільший вплив карантину відчувають сфери готельного і ресторанного бізнесу, харчування та розваг. У зв’язку з чим офіціанти, бармени, кухарі, бариста і покоївки стикаються з труднощами працевлаштування.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

По материалам:
iXBT.com
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас