Закриття метро коштувало Києву 138 млн грн збитків: посадовцям оголошено підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закриття метро коштувало Києву 138 млн грн збитків: посадовцям оголошено підозру

Кримінал
241
Закриття метро коштувало Києву 138 млн грн збитків: посадовцям оголошено підозру
Закриття метро коштувало Києву 138 млн грн збитків: посадовцям оголошено підозру
Подільська окружна прокуратура оголосила підозру про службову недбалість двом посадовцям Київського метрополітену через затоплення синьої гілки між станціями «Деміївська» та «Либідська».
Про це повідомляє пресслужба Київської прокуратури.
Йдеться про начальника служби колії, тунельних споруд і будівель та головного інженера. Їм інкримінують службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України)

Причина

За даними слідства, неналежне виконання обов’язків працівниками київського метрополітену призвело до розгерметизації тунелю, виникнення тріщин у його стінах та подальшого підтоплення на ділянці в межах Оболонсько-Теремківській лінії.
Підозрювані не проводили огляд тунелів, обстеження та спостереження за ослабленими конструкціями і спорудами. Це призвело до потрапляння води до тунелю на перегоні між станціями метро «Деміївська» — «Либідська», появи утворень — сталактитів, вимивання та порушення цілісності гідроізоляції тунелю метро протягом тривалого часу. Через це відбулося поступове руйнування окремих елементів тунелів.
Унаслідок цього 8 грудня 2023 року столичною владою ухвалено рішення про зупинення руху поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро на зазначеному відрізку.
Через це лише за період з грудня 2023 року до березня 2024 року міському бюджету завдано збитків у розмірі понад 138,5 млн грн, а КП «Київський метрополітен» через закриття станцій метро недоотримало доходи на суму майже 26 млн грн.
Наведені суми збитків не є остаточними, оскільки ремонт тунелю метро між станціями «Деміївська» та «Либідська та його фінансування ще тривають.
«На даний час до суду підготовлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді цілодобово домашнього арешту та відсторонення від посад. Під час слідства встановлюються та збираються докази відносно інших посадовців КП „Київський метрополітен“ та КМДА, службова недбалість яких призвела до таких наслідків,» — йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас