За пів року з України зерно вивозило 661 судно до 32 країн світу, — Кубраков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пів року з України зерно вивозило 661 судно до 32 країн світу, — Кубраков

Аграрний ринок
237
Україна за 6 місяців експортувала понад 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів до 32 країн світу через український коридор.
Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.
«За пів року роботи українського коридору з портів Великої Одеси 661 судно експортувало понад 20 млн тонн вантажів до 32 країн світу. 14,3 млн тонн — це продукція українських аграріїв. Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу», — розповів Кубраков.
За його словами, порти Великої Одеси наразі нарощують перевалку вантажів. Так, в січні було експортовано 6,3 млн тонн — цей показник майже дорівнює довоєнному рівню.
Кубраков зауважив, що порти очікують на підхід ще 104 суден, які мають вивезти понад 3 млн тонн вантажів.
Нагадаємо, у середині липня росія вийшла із «зернової угоди», яка дозволяла експортувати українське зерно Чорним морем. Після цього Україна прийняла рішення відновити експорт без поновлення участі країни-терориста. росіяни всіляко намагаються перешкоджати роботі «зернового коридору», у тому ж числі ударами по портах й інфраструктурі.
Вже в серпні Україна відкрила тимчасові коридори для цивільних торгових суден. Маршрути передусім призначені для виходу суден, що знаходяться в українських портах ще з початку війни.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас