Yandex хоче перезапуститися в Європі з новою назвою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yandex хоче перезапуститися в Європі з новою назвою

Фондовий ринок
5845
Yandex хоче перезапуститися в Європі з новою назвою
Yandex хоче перезапуститися в Європі з новою назвою
Нідерландська Yandex N.V. (холдингова компанія заснованого в росії «Яндексу») готується перезапуститись під новим брендом.
Про це повідомило російське видання «Інтерфакс».
Зазначається, що перезапуск є частиною корпоративної реструктуризації, в рамках якої бізнес буде розділений на «російський» та «міжнародний».
російський бізнес планують передати в «управління менеджменту», і Yandex N.V. повністю вийде з числа власників бізнесу в рф.
Нідерландській компанії перейдуть міжнародні напрямки, зокрема хмарний бізнес, безпілотні авто, освітні та краудсорсингові платформи.
В описах кількох вакансій, розміщених на LinkedIn, йдеться, що запуск оновленої компанії намічено на початок 2024 року. Робоча назва нової компанії — Project LEFT, але це не остаточно.
«У рамках поточного перехідного процесу, відомого як Project LEFT, ми створюємо нову компанію, яка має намір стати провідним гравцем на ринку технологій у Європі та на Близькому Сході», — йдеться в описі вакансії спеціаліста з документообігу.
Про розділення «Яндексу» говорили з листопада 2022 року, після того, як через вторгнення рф в Україну у компанії почались проблеми. Власник «Яндексу» Аркадій Волож потрапив під санкції, а американська біржа Nasdaq призупинила лістинг компанії на біржі, фактично поставивши «Яндекс» під загрозу дефолту.
Щоправда, в червні 2022 Nasdaq дозволила «Яндексу» зберегти лістинг за умови успішної реструктуризації бізнесу до кінця року. Збереження лістингу не передбачає відновлення торгів, які були припинені 28 лютого 2022 року.
Між тим, за даними ISW, кремль планує націоналізувати «Яндекс» в росії, щоб компанія виконувала вимогу законодавства по розкриттю даних користувачів ФСБ.
Наразі основним акціонером «Яндекса» є сімейний траст, заснований співзасновником компанії Аркадієм Воложем. Фонду належить 8,5% капіталу «Яндексу» та 45,1% голосів.
У травні 2022 Волож просив прем'єр-міністра Ізраїля Нафталі Бенета допомогти перевести штаб-квартиру компанії «Яндекс» в Ізраїль. А в грудні, після потрапляння до санкційного списку ЄС, залишив компанію.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас