Якої позначки сягне долар у вересні: прогноз експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якої позначки сягне долар у вересні: прогноз експерта

Валюта
1006
Якої позначки сягне долар у вересні: прогноз експерта
Якої позначки сягне долар у вересні: прогноз експерта
Існує ймовірність, що у вересні курс долара продемонструє різке зростання, як це було у липні. Після стрибка показників відбулась певна корекція.
Про це повідомив кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський у коментарі «Факти».
Він зазначив, така ситуація може бути сигналом про те, що відбудеться сильне коливання. Тому у цьому місяці є ймовірність різкого стрибка курсу долара.

Дізнатися актуальний курс валют

Однак підвищення валютного курсу відбуватиметься поступово, адже його повністю регулює НБУ.

Скільки коштуватиме долар у вересні

Експерт очікує, що «найближча ціль залишається на позначці 42 грн за 1 $», і вона вже може бути подолана у вересні 2024.

Довідка Finance.ua:

  • керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій очікує, що середньорічний курс американської валюти у 2024 році складатиме 39,0, у 2025 році буде 41,9 (+7,5% р/р), а у 2026 році — 46,1 (+10,0% р/р);
  • заступник директора з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса наголошує, що НБУ не дасть курсу долара різко підвищуватися. У компанії до кінця року очікують курс 41−42 грн/долар та не виключають, що він може зрости до 42,5 грн/долар;
  • у липні НБУ підняв офіційний курс долара до 41,50 гривень. Проте потім у центробанку заявили, що курс вже погрожує ціновій стабільності, та почали його знижувати. Протягом останнього місяця курс коливається в межах 41−41,35 грн/долар. На 28 серпня НБУ встановив курс на рівні 41,30 грн/долар. З початку року долар подорожчав на 8,7%.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Факти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас