Які головні переваги іпотеки на первинному ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Які головні переваги іпотеки на первинному ринку житла

Кредит&Депозит
52
Головною перевагою іпотеки на первинному ринку досі залишається можливість придбання сучасного якісного житла за ціною в середньому на 25−30% нижчою, ніж у вже збудованому ЖК, адже зазвичай новозбудовані квартири коштують дорожче через суттєве зниження ризиків для покупців.
Про це розповіла Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус банку.
Крім того, як підкреслила експертка, іпотечна угода фактично «фіксує» ціну та убезпечує покупця від небажаного для нього здорожчання придбаної квартири в разі зниження курсу національної валюти.
Банкірка звернула увагу на те, що з початку 2024 року на первинному ринку найбільший попит на придбання житла в іпотеку (близько 70% від усіх угод) спостерігається на 1,2-кімнатні квартири площею від 45 м2 до 70 м2 загальною вартістю від 2 млн. грн. до 3 млн. грн. При цьому у переважній більшості випадків угоди укладаються терміном до 20 років із початковим внеском у 30% від вартості оселі. Вона зауважила, що для потенційних позичальників-покупців, окрім ціни та площі оселі, важливими є ще кілька якісних характеристик ЖК: 1) безпечність проживання (локація, регіон і місто); 2) наявність самодостатньої інфраструктури (рекреаційної, дитячої, соціально-побутової, спортивної тощо, наявність містких паркінгів); 3) вдале розташування з огляду на транспортне сполучення; 4) безпека проживання в самому ЖК (цілодобова охорона, закрита від сторонніх територія); 5) наявність поблизу ЖК рекреаційних зон (наприклад, парків, лісів, озер).
«З початку року на первинному ринку поступово поновлюється тенденція „якісної конкуренції“ ЖК, що є доброю ознакою „одужання“ будівельного ринку, а відтак девелоперам доведеться концентрувати свої зусилля не лише на термінах будівництва, обсягах продажів, розширенні можливостей придбання, а ще й на створенні по-справжньому комфортного та сучасного житла», — резюмувала Олена Дмітрієва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас