Які державні гранти можуть отримати військовослужбовці для створення бізнесу — деталі від Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які державні гранти можуть отримати військовослужбовці для створення бізнесу — деталі від Мінекономіки

Казна та Політика
228
Які державні гранти можуть отримати військовослужбовці для створення бізнесу — деталі від Мінекономіки
Які державні гранти можуть отримати військовослужбовці для створення бізнесу — деталі від Мінекономіки
Заступниця міністра економіки Тетяна Бережна розповіла про державні гранти, які можуть отримати військовослужбовці та їх сім'ї для створення бізнесу.
Про це вона сказала в ефірі програми «Укрінформ: вечірній стрім».
«Наразі більше мільйона осіб беруть участь в бойових діях. Допоки не відбулася демобілізація, ми маємо невелику можливість підготуватися до моменту, коли вони повернуться в цивільне життя і будуть шукати себе», — зазначила Бережна.
У цьому контексті заступниця міністра економіки уточнила, що держава працює у трьох напрямах.
«Перший — залучення наших захисників і захисниць до підприємництва. Другий — адаптація на робочому місці і створення робочих місць для них. І третій — це, звісно ж, отримання нових знань, умінь для того, щоб знайти себе у новому житті», — пояснила заступниця міністра економіки.
Бережна нагадала, що українська влада створила грантову програму для ветеранів, яка передбачає отримання грантів до ₴1 мільйона для розвитку або створення власного бізнесу.
Також вона розповіла про програму, що передбачає можливість для другого з подружжя військових отримати грант у розмірі до ₴500 тисяч для розвитку або створення власного бізнесу. За словами заступниці міністра економіки, на цю програму подали 226 заявок, а отримали гранти 41 особа.
Водночас Бережна поінформувала, що зараз створюється коаліція допомоги ветеранським бізнесам, куди вже приєдналися Київська школа економіки та Асоціація підприємців-ветеранів АТО.
«Ці громадські організації допомагатимуть тим ветеранам, які отримали гранти, даватимуть їм консультації на етапі реалізації бізнес-ідеї», — пояснила Бережна.
Окрім того, заступниця міністра економіки наголосила, що держава працює над створенням комфортних умов праці для військових, які після демобілізації будуть працювати у наймі.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас