Відсьогодні на кордоні з Румунією по-новому пропускатимуть авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні на кордоні з Румунією по-новому пропускатимуть авто

793
Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
Відсьогодні, 1 червня, на кордоні з Румунією розпочне роботу пілотний проєкт із тестування системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій, який сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску.
Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.
Пілотний проєкт буде реалізовано у пунктах пропуску: «Орлівка-Ісакча»; «Порубне — Сірет»; «Красноїльськ — Вікову де Сус»; «Дякове — Халмеу».
«Тестування системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількості транспортних засобів, які приймаються прикордонними органами кожної із сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії у разі виникнення надзвичайних ситуацій у пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічності пропускних операцій на кордоні», — йдеться у повідомленні.
Наголошується, що представники Державної митної служби України та митної адміністрації Румунії погодили введення системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців.
У Держмитслужбі також зазначили, що подібні проєкти вже реалізуються на ділянках кордону з іншими країнами-сусідами — членами ЄС та отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.
Нагадаємо, 8 травня 2023 року у 16 пунктах пропуску запрацював електронний сервіс перетину кордону «єЧерга». Система є безкоштовною та дозволяє знизити час простою вантажівок безпосередньо на кордоні. Записатися в чергу можна на сайті або в мобільному додатку «єЧерга». Ключовим завданням системи є розрахувати орієнтовний час перетину кордону.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас