В «Укргідроенерго» дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укргідроенерго» дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту

Казна та Політика
1262
В «Укргідроенерго» дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту
В «Укргідроенерго» дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту, Фото: uhe.gov.ua
«Укргідроенерго» та канадська компанія Aecon підписали дорожню карту щодо будівництва Канівської гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС). Цей документ визначає ключові етапи та завдання, які стануть основою для реалізації амбітного проєкту.
Про це повідомили в «Укргідроенерго».
Зазначається, що «Укргідроенерго» з робочим візитом відвідали представники канадської компанії Aecon та американської Aecom.
На технічних нарадах представники Aecon, Aecom, «Укргідроенерго» та «Укргідропроект», обговорили ключові аспекти проєкту «Будівництво Канівської ГАЕС».
Зокрема, в питаннях фінансування проєкту, осучаснення проєктних рішень, коригування документації для підвищення ефективності та безпеки станції.
Також представники компаній Aecon та Aecom разом з проєктуальниками відвідали будівельний майданчик Канівської ГАЕС і оглянули Канівську ГЕС, де наразі триває реконструкція основного обладнання.
За підсумками візиту було підписано дорожню карту проєкту, що визначить подальші кроки у співпраці між Укргідроенерго та Aecon, закладаючи основу для розвитку гідроенергетики в Україні.
Дорожня карта передбачає співпрацю у питаннях фінансування, осучаснення проєктних рішень і коригування документації з метою підвищення ефективності та безпеки майбутньої станції.
Канівську ГАЕС потужністю 3600 МВт почали споруджувати ще 1986 року, але роботи були зупинені у 1991 році. Оновлений проєкт передбачає будівництво ГАЕС потужністю до 1000 МВт, адаптованої до сучасного стану енергетичної системи України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас