В Україні зафіксували перший хабар у крипті: його пропонував нардеп з антикорупційного комітету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зафіксували перший хабар у крипті: його пропонував нардеп з антикорупційного комітету

Кримінал
374
В Україні зафіксували перший хабар у крипті: його пропонував нардеп з антикорупційного комітету
В Україні зафіксували перший хабар у крипті: його пропонував нардеп з антикорупційного комітету, Фото: НАБУ
Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття низки злочинів, пов’язаних із відновленням України.
У своєму Telegram-каналі НАБУ повідомило про викриття народного депутата на «спробі підкупу топпосадовця біткойнами».
«Історія № 1. Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тис. дол. США», — сказано в повідомленні.
В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об'єкта інфраструктури.
Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. дол. США.
«Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати», — додали в НАБУ.
«Історія № 2. НАБУ і САП спільно з Віцепрем'єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України викрили чинного народного депутата, за сумісництвом власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди», — розповідають у НАБУ.
У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3−5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.
Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас