В Китаї безпідставно знизили ставки за депозитами в доларах — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Китаї безпідставно знизили ставки за депозитами в доларах — Reuters

Кредит&Депозит
319
В Китаї безпідставно знизили ставки за депозитами в доларах — Reuters
В Китаї безпідставно знизили ставки за депозитами в доларах — Reuters
З метою зміцнити юань з ініціативи центрального банку Китаю опорні державні банки знизили процентні ставки за депозитами в доларах, не маючи при цьому реальних економічних підстав.
Про це повідомило агентство Reuters з посилання на джерела, знайомих з ситуацією.
Посилення курсу долара США та підвищення процентних ставок Федеральної резервної системи спонукало китайські компанії накопичувати доларові надходження. Тому регулятор вирішив штучно посилити юань.
Процентні ставки, запропоновані китайськими банками на депозити в доларах США на суму від $50 000, тепер будуть обмежені 4,3%. Тобто ставки знизили на 100 базисних пунктів порівняно з попередньою межею в 5,3%.
В цей самий час збільшення різниці в прибутковості зі США, майбутні виплати корпоративних дивідендів і триваючий відтік капіталу через продаж акцій і облігацій за кордоном створили тиск на юань.
Юань втратив більше 6% по відношенню до долара з моменту досягнення максимумів у січні, коли Китай знову відкрив свої кордони, що зробило його однією з «найгірших» азіатських валют цього року. Востаннє він торгувався на рівні 7,1199 за долар.
Аналітики Reuters пояснюють, що збільшення різниці в процентних ставках між двома найбільшими економіками світу спричинило так звану «керрі-трейд», коли інвестори позичають у низькоприбутковій валюті, щоб фінансувати покупки іншої високоприбуткової валюти з метою отримання прибутку.

Finance.ua вже й в Instagram. Доєднуйтесь!

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас