В Аргентині запропонували використовувати газ для майнінгу Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Аргентині запропонували використовувати газ для майнінгу Bitcoin

Криптовалюта
334
В Аргентині запропонували використовувати газ для майнінгу Bitcoin
В Аргентині запропонували використовувати газ для майнінгу Bitcoin
Аргентинський політик Серхіо Масса знайшов альтернативний спосіб використання нафтового родовища Vaca Muerta. Кандидат у президенти Аргентини вважає, що воно може стати джерелом енергії для видобутку Bitcoin, повідомляє Decrypt.
Згідно з джерелом, назва Vaca Muerta перекладається як «мертва корова». Регіон отримав цю назву в 19 столітті, коли археологи, які проводили розкопки, виявили скам’янілі рештки стародавніх тварин. Згодом назва стала офіційною, коли наприкінці 20 століття в сланцевих породах Вака Муерта виявили запаси нафти.
За даними ЗМІ, ідею майнінгу Bitcoin представив учений Сантьяго Сірі. Він розповів Серхіо Масса, що запаси природного газу родовища Vaca Muerta зможуть забезпечити процес видобутку Bitcoin. За його словами, це дасть змогу ефективно використовувати корисні копалини, які просто спалюють або викидають в атмосферу.

Думка експертів

Пропозиція Серхіо Маса викликала низку суперечок у спільноті. Деякі учасники онлайн-форуму Bitcoin Argentina заявили, що «уряду не варто втручатися в цей процес, оскільки майнінг є складним і конкурентоспроможним завданням».

Читайте також: Обмін криптовалют — особливості процесу

Директор криптостартапу Cryptogranjas Хосе Марія Сарасола додав, що видобуток Bitcoin вимагає створення великої інфраструктури, надійного інтернету і глибоких технічних знань. Він зазначив, що майнінг був прибутковим протягом останніх кількох років, але став «дорогим заняттям з обмеженим прибутком».
Співзасновник Bitcoin Argentina Родольфо Андрагнес погодився, що уряду слід зосередитися на поліпшенні умов для приватних майнінгових компаній, а не на прямій участі. Його пропозиція включає в себе зниження податків і пом’якшення обмежень на імпорт обладнання.
Стежте за актуальним курсом криптовалют на Finance.ua. Переходьте за посиланням, аби завжди бути у курсі!

Курс криптовалют до долара

За матеріалами:
incrypted
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас