Уряд виділив додаткові 15,5 мільярда на закупівлю дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виділив додаткові 15,5 мільярда на закупівлю дронів

Казна та Політика
117
Уряд виділив додаткові 15,5 мільярда на закупівлю дронів
Уряд виділив додаткові 15,5 мільярда на закупівлю дронів
Кабінет Міністрів виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів.
Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
«Кошти підуть Адміністрації Держспецзв’язку, яка займається відповідними закупівлями. За виділені кошти 300 тисяч дронів будуть поставлені нашим Силам безпеки та оборони», — зауважив очільник уряду.
Він додав, що це додатковий ресурс до вже виділених цього року 43,3 млрд грн на безпілотники.
Прем'єр-міністр також зауважив, що вже рік працює кластер оборонних технологій Brave1. Зареєстровано понад 1,6 тис. розробок за 12-ма напрямками.
«Серед них безпілотники, РЕБ, роботизовані комплекси, застосування штучного інтелекту. Держава допомагає найперспективнішим розробникам втілити в життя свої проекти. Ми надали 186 грантів на понад 120 млн грн для дослідницько-конструкторських робіт та для масштабування виробництва», — сказав очільник уряду.
У держбюджеті Уряд передбачив 1,5 млрд грн на гранти для розробників defense-tech рішень.
Нагадаємо, раніше на нараді щодо дронів у президента України ухвалили рішення про спрощення процедури закупівель, імпорт комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів.
Україна здатна збільшити виробництво безпілотників до 2 мільйонів одиниць на рік. Але для цього потрібна додаткова фінансова допомога від країн Заходу.

Довідка Finance.ua:

  • у сфері виробництва безпілотників в Україні працює понад 200 компаній. З тих дронів, які використовують на полі бою, понад 90% виготовлено в Україні;
  • у березні Кабінет Міністрів розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини. Такі підприємства зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту;
  • в Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас