Дрони для ЗСУ: Зеленський та військові оновили плани виробництва безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони для ЗСУ: Зеленський та військові оновили плани виробництва безпілотників

Казна та Політика
247
Дрони для ЗСУ: Зеленський та військові оновили плани виробництва безпілотників
Дрони для ЗСУ: Зеленський та військові оновили плани виробництва безпілотників, Фото: AP Photo. LIBKOS
На нараді щодо дронів у президента України ухвалено рішення про спрощення процедури закупівель, імпорт комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів.
«Оновили й деталізували плани виробництва на поточний рік за всіма типами безпілотників: FPV, бомбардувальниками, розвідниками, а також за далекобійними дронами для особливих завдань. Обговорили, як забезпечити гнучкість нашого ОПК. Потреби фронту постійно змінюються. Наші виробники мають вчасно реагувати на них», — написав Зеленський у телеграм-каналі.
«Важливі рішення: щодо спрощення процедури закупівель, імпорту комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів. Проєкт побудови комплексної системи керування засобами РЕБ для захисту наших воїнів і техніки від російських безпілотників. Систему вже тестують на окремих напрямках. Запланували масштабування проєкту на весь фронт», — зазначив також він.
Нагадаємо, у Києві планують створити комунальне підприємство з виробництва безпілотних літальних апаратів.
У разі ухвалення рішення на реалізацію проєкту виділять бюджетні кошти розміром 400 млн грн. Це буде статутний капітал майбутнього підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас