«Укрзалізниця» оновила свій застосунок: керувати інтерфейсом можна за допомогою голосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» оновила свій застосунок: керувати інтерфейсом можна за допомогою голосу

Особисті фінанси
2390
«Укрзалізниця» оновила свій застосунок: керувати інтерфейсом можна за допомогою голосу
«Укрзалізниця» оновила свій застосунок: керувати інтерфейсом можна за допомогою голосу
Укрзалізниця адаптувала застосунок для людей з порушеннями зору. Відтепер з усіма елементами інтерфейсу застосунку можна взаємодіяти за допомогою голосового керування та озвучення VoiceOver (iOS) та TalkBack (Android).
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Зазначається, що всі кнопки, перемикачі, текстові поля та інші інтерактивні елементи були доповнені текстовими мітками, що описують їхні функції.
Серед іншого в застосунку було додано озвучення функцій у процесі оплати, зокрема, озвучення купленого квитка та інформації про поїзд, на який купили квиток, суми оплати та кількості отриманих «обіймашок».
Крім базової інформації, також впроваджено озвучення динамічної інформації, наприклад, описи блоків, повідомлення про неправильне введення даних тощо. Елементи інтерфейсу застосунку відтепер мають оптимальну контрастність, а текст не втрачає чіткості та верстки при його збільшенні в налаштуваннях гаджета.
Додатково було збільшено клікабельні зони в інтерактивних елементах застосунку задля легшої взаємодії з ними.
Також у цьому оновленні реалізована темна тема застосунку — один із найпопулярніших запитів від пасажирів.
«Програма безбар’єрності Укрзалізниці — це однин з ключових елементів стратегії та філософії компанії. Вокзали, поїзди та всі наші сервіси мають бути максимально доступним для всіх пасажирів. Ми системно йдемо до цього і сьогодні випустили оновлення, яке дозволить людям з порушеннями зору купувати квитки на поїзд, не виходячи з дому та без сторонньої допомоги, — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
Нагадаємо, сервіс продажу залізничних квитків booking.uz.gov.ua з 1 вересня припиняє роботу. Клієнти зможуть і надалі купувати квитки онлайн через мобільний додаток Укрзалізниці та новий сайт https://booking-new.uz.gov.ua/, а також в сторонніх сервісах з продажу залізничних квитків.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас