«Укргідроенерго» проведе на «Операторі ринку» перші торги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укргідроенерго» проведе на «Операторі ринку» перші торги

Фондовий ринок
20
ПрАТ «Укргідроенерго», яке першим отримало гарантії походження е/е із відновлюваних джерел у Реєстрі таких гарантій, адміністрованим національним енергорегулятором НКРЕКП, ініціювало перші торги з їхнього продажу на майданчику АТ «Оператор ринку».
Про це повідомляється на сайті оператору.
«21 жовтня 2024 року о 15:00 на майданчику „Оператора ринку“ відбудуться перші в Україні торги із продажу гарантій походження електричної енергії, виробленої із ВДЕ. Заявлений обсяг продажу — 50 тис. гарантій, що еквівалентно 50 тис МВт*год виробленої електроенергії», — йдеться в повідомленні.
Заявки на купівлю гарантій походження «зеленої» енергії (ГПЕЕ) на торгах «Укргідроенерго» можна подавати з п’ятниці, 18 жовтня до 15:00 21 жовтня 2024 року, уточнює ОРЕ.
Оператор зазначає, що торгівля ГПЕЕ відбуватиметься на прозорих конкурентних умовах, а ціна формуватиметься на основі зіставлення пропозиції ініціатора торгів із кривою сукупного попиту на гарантії походження від покупців.
З порядком реєстрації учасників на майданчику «Оператора ринку» з продажу ГПЕЕ, з умовами внесення гарантійного забезпечення для їх покупки, а також іншою необхідною інформацією можна ознайомитися на вебсайті оператора.
«Укргідроенерго» зі свого боку у повідомленні в телеграм-каналі у п’ятницю закликало всіх зацікавлених юридичних осіб зареєструватися на відповідних торгових майданчиках та взяти участь в аукціонах з купівлі-продажу ГПЕЕ, зазначивши, що вони надають можливість як виробникам, так і споживачам активно підтримувати розвиток відновлюваної енергії та підвищувати рівень екологічної відповідальності, отримуючи вигоди у фінансовому та репутаційному планах.
«Ми лише починаємо свій шлях на українському ринку, і маємо багато роботи на держрівні для стимулювання попиту та зацікавленості у зверненні ГПЕЕ. Водночас наявність сертифікованих гарантій відкриває перед нами нові перспективи на європейському ринку, де споживачі активно шукають джерела чистої енергії. Очікуємо, що продаж ГПЕЕ буде не лише додатковим джерелом доходу для „Укргідроенерго“, а й підвищить інвестиційну привабливість компанії», — зазначив заступник гендиректора із комерційної діяльності компанії Богдан Сухецький.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас