«Укренерго» за останній рік відновило трансформатори потужністю, що дорівнює споживанню країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» за останній рік відновило трансформатори потужністю, що дорівнює споживанню країни

Енергетика
344
«Укренерго» за останній рік відновило трансформатори потужністю, що дорівнює споживанню країни
«Укренерго» за останній рік відновило трансформатори потужністю, що дорівнює споживанню країни
НЕК «Укренерго» за останній рік відновило після російських атак трансформатори, загальна потужність яких дорівнює потужності споживання електроенергії всієї країни.
Про це повідомив ексголова компанії Володимир Кудрицький, він підбив короткі підсумки діяльності «Укренерго» за чотири роки свого перебування на посаді голови правління товариства.
«За останній рік ми відновили трансформатори потужністю, яку можна порівняти зі споживанням усієї країни. І ще приблизно стільки ж законтрактували і частково привезли», — написав він.
Серед інших ключових напрямів діяльності національного системного оператора Кудрицький виокремив інтеграцію української енергосистеми до складу європейської континентальної мережі ENTSO-E, налагодження імпорту електроенергії потужністю, еквівалентною майже двом атомним енергоблокам, залучення EUR1,5 млрд допомоги від західних партнерів під час російського вторгнення, а також спорудження разом із Агенцією з відновлення понад 60 об’єктів інженерного антидронового захисту на абсолютній більшості підстанцій.
«На тих об’єктах, де замовником будівництва була наша компанія, ми самостійно знайшли фінансування міжнародних партнерів, не витративши жодної копійки з державного бюджету. Ці сховища 2 рівня (за класифікацією Генштабу) є тільки на об’єктах «Укренерго», — окремо наголосив ексголова НЕК.
Крім того, «Укренерго» у 2021 р. здійснило найбільший в історії України корпоративний випуск облігацій на $825 млн із перебуванням паперів у лістингу на Лондонській фондовій біржі, а також є єдиною компанією в Європі, що може виконувати роботи на повітряних лініях під напругою 750 тисяч вольт без їхнього вимкнення.
«Ми створили нові стимули на ринку електричної енергії для бізнесу, які за рік дадуть змогу змінити архітектуру енергосистеми та збудувати щонайменше 600 МВт нових сучасних електростанцій, розосереджених по країні», — наголосив також Кудрицький.
Як повідомлялося, наглядова рада «Укренерго» 2 вересня звільнила голову правління компанії Володимира Кудрицького більшістю голосів (4:2) після вимоги про звільнення, озвученої на Ставці Верховного головнокомандувача 30 серпня.
Незалежні члени наглядової ради НЕК «Укренерго» Даніель Доббені та Педер Андреасен, які раніше очолювали Асоціацію операторів європейської континентальної мережі ENTSO-E, 3 вересня подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень.
Обидва на позачергових зборах наглядової ради НЕК 2 вересня голосували проти дострокового припинення повноважень Кудрицького, який очолював «Укренерго» з лютого 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас