Підтримка партнерів допомагає зміцнити стійкість української енергосистеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримка партнерів допомагає зміцнити стійкість української енергосистеми

Енергетика
132
Підтримка партнерів допомагає зміцнити стійкість української енергосистеми
Підтримка партнерів допомагає зміцнити стійкість української енергосистеми
Міністерство енергетики України продовжує співпрацю з країнами-членами Європейського Союзу, зокрема Німеччиною та Польщею, для підтримки стійкості української енергосистеми в умовах прицільних російських атак на енергосектор.
Про це йшлося під час робочої зустрічі заступника міністра енергетики України Романа Андарака з представниками комітетів у справах ЄС Бундестагу Німеччини та Сейму Польщі.
Участь у зустрічі, зокрема, взяли голова Комітету у справах Європейського Союзу в Бундестазі Антон Гофрайтер, голова Комітету з європейських справ у Сеймі Республіки Польща Аґнєшка Домініка Помаcка, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Пйотр Лукасевич і постійний заступник Надзвичайного та Повноважного Посла Німеччини в Україні Тім Пранґe.
«Ми ремонтуємо і відновлюємо все, що можливо, але ворог не зупиняється, знову і знову руйнує наші потужності. Найкращим захистом для енергооб’єктів є системи протиповітряної оборони, і саме їх максимальне посилення дозволить нам надійно захищати енергетичну інфраструктуру», — зазначив він.
Заступник міністра ознайомив учасників зустрічі з потребами енергосектору для підготовки до наступної зими, зокрема устаткуванням для нарощування потужностей розподіленої генерації та встановлення резервного живлення.
Сторони обговорили перспективи інвестицій у розвиток української енергетики, зокрема відновлюваних джерел енергії та напрямку біогазів. Заступник міністра подякував європейським партнерам за допомогу, яка надається українському енергосектору з початку повномасштабного російського вторгнення, яка сягає понад 18 216 тонн.
Загалом Україна отримала допомогу з 36 країн, переважна більшість яких — країни-члени ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас