Укрексімбанк — Банк року у сфері ESG в Україні за версією міжнародного рейтингу Euromoney Excellence Awards 2024 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Укрексімбанк — Банк року у сфері ESG в Україні за версією міжнародного рейтингу Euromoney Excellence Awards 2024

Особисті фінанси
59
Державний Укрексімбанк отримав нагороду Ukraine’s Best Bank in ESG від міжнародного видання Euromoney.
Впровадження ESG стандартів для Укрексіму — стратегічний компонент, як для забезпечення стійкості інституції до зовнішніх чинників і безпрецедентних викликів війни, так і для розвитку одного з ключових напрямків роботи банку — співпраці з МФО.
Сьогодні Укрексімбанк — єдиний фінансовий агент уряду України з реалізації програм міжнародних фінансових організацій й уряду України. Банк має компетенцію в залученні коштів та формуванні фінансових продуктів, зокрема довгострокових кредитів, у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.
Протягом 2022−2023 років в рамках спільних з МФО Програм Укрексімбанком було реалізовано понад 200 кредитних проєктів загальним обсягом фінансування понад еквівалент 220 млн дол. США або майже 9 млрд грн.
Укрексімбанк працює за кожним з трьох напрямків ESG.
Екологічний напрям
Укрексімбанк надає підтримку здійснення «зеленого переходу» України. Банк та інвестиційний фонд Green for Growth Fund (GGF) уклали Меморандум про співпрацю для розвитку «зеленої» економіки країни.
Соціальний напрям
  • З перших днів повномасштабного вторгнення державний Укрексімбанк відразу сконцентрувався на підтримці критичних секторів економіки. До прикладу, навесні 2022 року Банк оперативно долучився до фінансування першої воєнної посівної, забезпечивши в стислі строки фінансування на суму понад 2,3 млрд грн.
  • Банк підставив кредитне плече операторам паливного ринку для створення нових маршрутів постачання пального в Україну під час «паливної кризи» у травні — червні 2022 року.
  • Банк взяв на себе амбітні зобов’язання щодо підвищення фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів, приєднавшись до Хартії, укладання якої ініціювали Національний банк України та Європейський банк реконструкції та розвитку.
Корпоративне управління
З 2018 року колегіальним органом управління Банку є Наглядова рада. Вона складається з незалежних членів та представників Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. 15 січня 2024 року відбулося перше засідання оновленої Наглядової ради Банку, до складу якої входять найавторитетніші міжнародні та українські експерти.
«Ми відчуваємо переваги, що дають ESG стандарти для бізнесу, і ставимося до подальшого поглиблення та впровадження ESG як до стратегічної інвестиції. Укрексімбанк також повсякчас комунікує переваги ESG серед своїх клієнтів, зокрема позитивний вплив стандартів ESG на можливість залучати вигідне міжнародне фінансування.
Наприклад, в рамках спільного з МБРР Проєкту Укрексімбанк реалізував 130 кредитних проєктів з 85 позичальниками майже з усіх регіонів України (крім тимчасово окупованих територій), які відповідають встановленим МБРР програмним критеріям прийнятності та пройшли ретельну ESG експертизу", — зазначив Голова Правління Укрексімбанку Віктор Пономаренко.
Довідка
Euromoney — міжнародний аналітичний журнал про банківський і фінансовий ринки. Виходить з 1969 року. Понад 30 років Euromoney відзначає банки та банкірів, які продемонстрували відмінні результати роботи, започаткувавши професійний рейтинг, який на сьогодні залишається еталоном галузі в усьому світі. Понад 600 банків щороку беруть участь у конкурсі Awards for Excellence.
ESG (англ. environmental, social, governance — «довкілля», «соціальна сфера», «корпоративне управління») — зусилля компанії по кожному з цих напрямків заради сталого розвитку.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас