Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, — Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, — Мінагрополітики

Світ
257
У 2023 році українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік, при цьому споживання свинини зменшилось.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.
Так у 2023 році українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу.
Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно.
При цьому споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році - 20,3 кг.
Відповідно до споживання збільшилося і виробництво м’яса птиці на 32 тис. тонн до 1,285 млн тонн та яловичини — на 4 тис. тонн до 272 тис. тонн.
«Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тис. тонн менше — 61 тис. тонн, а яловичини на 2 тис. тонн менше — 5 тис. тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн», — йдеться в повідомленні.
Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас