Україна може бути представлена в Нігерії двома напрямками агровиробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може бути представлена в Нігерії двома напрямками агровиробництва

Аграрний ринок
93
Стратегічний захід українських технологій вирощування та переробки і закриття потреб критичного імпорту, який можуть забезпечити українські виробники, — це два напрямки, які Україна може представляти в Нігерії.
Про це розповів експерт Українсько-Африканської торговельної місії Костянтин Нарижний під час конференції «Африка для агроекспортерів: шляхи відновлення втрачених ринків».
За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Україна втратила на ринку Нігерії частку постачання пшениці: у 2021/22 МР вона складала 6,1%, але торік місце України зайняли країни Балтії. При цьому загальна потреба Нігерії в імпорті пшениці складає 5,5 млн т.
Костянтин Нарижний зазначив, що українським виробникам варто розглядати ринок бобових: наприклад, квасоля використовується в традиційних стравах нігерійців.
«Раніше потреба покривалася з внутрішнього ринку, але зараз цього не вистачає. Найбільше квасолі до Нігерії зараз постачає Південна Корея — 61%», — зазначає експерт.
Також Україна може зайняти нішу на ринку олійних. Костянтин Нарижний розповідає, що зараз у Нігерії в тренді соєва олія, ринок якої сягає $70 млн.
На думку експертів Українсько-Африканської торговельної місії, для України може стати рушійною силою насінництво, тобто перехід від сировини до високомаржинальної культури. Зокрема, для Африки цікавим буде насіння базових культур: кукурудзи, пшениці, сої, соняшнику. У цих країнах для всіх виробників насіння діє сертифікація, тестові висадження, документування результатів. Окрім попиту на базове насіння, в Ботсвані та Мозамбіку озвучувалось прохання щодо створення центру з адаптації насіння та виведення гібридів, безпосередньо необхідних для цього регіону. Тобто потрібно створювати R&D центри з виведення гібридів насіння.
За матеріалами:
AgroPortal.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас