Україна і Франція підписали грантову угоду на €200 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Франція підписали грантову угоду на €200 млн

Казна та Політика
69
Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко та посол Французької Республіки в Україні Гаель Вейсьєр підписали грантову угоду про сприяння відновленню і підтримку критичної інфраструктури й пріоритетних секторів економіки України на загальну суму €200 млн, передає Інтерфакс-Україна.
«Це €200 млн грантів, які зможуть використати компанії у Франції та в Україні й місцеві органи влади для підтримання критично важливої інфраструктури та гірничодобувних робіт в Україні. Отже, міжурядову угоду було підписано 7 червня. Сьогодні ми підписуємо угоду про фінансування», — сказав Вейсьєр.
Він пояснив, що наразі проєкти для фінансування обговорює українська сторона, щодо них ухвалюють рішення, після чого їх прийме французька сторона. Незабаром після цього ці кошти можна буде використовувати.
За словами посла Франції, реалізація проєктів може розпочатися цього року, за кілька тижнів.
«Було представлено багато проєктів на суму понад €700 млн, а є лише €200 млн. Це означає, що французькі компанії готові бути тут активними та взаємодіяти з Україною», — наголосив Вейсьєр.
Зі свого боку Свириденко зазначила, що наразі не може назвати конкретних договорів, які реалізовуватимуться в межах угоди, оскільки треба дочекатися їх затвердження французькою стороною.
За її словами, з українського боку учасниками договорів у рамках угоди будуть переважно міністерства як центральні органи виконавчої влади, які ініціювали проєкти.
Водночас вона наголосила, що всі проєкти в рамках підписаної угоди будуть спрямовані на розмінування території України, а також сферу охорони здоров’я, підтримання критичної інфраструктури, водопостачання та енергетики.
«За домовленістю сторін, з огляду на всі ці виклики, пов’язані з енергетикою, ми хочемо, щоб щонайменше €60 млн із цієї суми було спрямовано на підтримання енергетики та реалізацію проєктів водопостачання», — констатувала Свириденко.
За матеріалами:
uaprom
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас