Укладення трудового договору про дистанційну роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укладення трудового договору про дистанційну роботу

Казна та Політика
271
Укладення трудового договору про дистанційну роботу
Укладення трудового договору про дистанційну роботу
Трудовий договір про дистанційну роботу — окремий вид трудового договору, на підставі якого працівник буде виконувати певну роботу (трудову функцію) поза межами місцезнаходження роботодавця з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.
Про це пише Кадровик.
В разі укладення трудового договору про дистанційну роботу між працівником та роботодавцем виникають трудові відносини та на працівника поширюються соціальні, економічні та інші гарантії, передбачені трудовим законодавством (право на щорічну оплачувану відпустку, тимчасову непрацездатність, щомісячну заробітну плату не нижче встановленого законом мінімального розміру).
Для укладення договору про дистанційну роботу необхідно:
  • отримати від особи, що працевлаштовується, документи для прийняття на роботу (трудову книжку (за наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, паспорт, документ про освіту, військово-обліковий документ, документ про стан здоров’я тощо);
  • отримати заяву про прийняття на роботу із вказівкою на дистанційну роботу;
  • підписати письмовий трудовий договір про дистанційну роботу;
  • видати наказ про прийняття на дистанційну роботу та ознайомити з ним працівника;
  • повідомити ДПС про прийняття на роботу працівника;
  • за бажанням працівника зробити запис до трудової книжки (без вказівки про дистанційну роботу);
  • ознайомити працівника з умовами трудового договору, роз’яснити права та обов’язки, умови праці, визначити спосіб ознайомлення з наказами та розпорядженнями тощо — стаття 29 Кодекс законів про працю України.
У договорі про дистанційну роботу слід передбачити порядок організації віддаленої роботи, а саме підпорядкованість, період відключення (перерва), строки та порядок подання звітів щодо виконаної роботи, порядок та частота перевірки електронної пошти тощо).
«Жити на Відсотки» повертається: поговоримо про нерухомість та фондовий ринок. На конференції ми розкриємо всі секрети успішного інвестування та наведемо конкретні приклади того, як інші люди вже заробили на своїх інвестиціях. Без «зарозумілих» професійних термінів, простими словами та на практичних прикладах наші експерти покажуть, як використати можливості початківцям, не переплачуючи за «досвід»!

⚡️ Програма та реєстрація

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас