У США втрати від криптовалютних шахрайств у 2023 році зросли на 45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США втрати від криптовалютних шахрайств у 2023 році зросли на 45%

Криптовалюта
100
У США втрати від криптовалютних шахрайств у 2023 році зросли на 45%
У США втрати від криптовалютних шахрайств у 2023 році зросли на 45%
Втрати від шахрайств і афер, пов’язаних з криптовалютами, зросли на 45% у 2023 році порівняно з 2022 роком, досягнувши понад $5,6 мільярда.
Про це пише Reuters з посиланням на звіт Центру скарг на інтернет-злочини ФБР.
Зазначається, що шахраї дедалі більше використовують швидкість транзакцій з цифровими активами.
Популярність криптовалют, таких як біткоїн і ефір, зростає разом із новими рекордами цін токенів та появою біржових фондів. Однак це зростання також сприяє збільшенню використання криптовалют злочинцями.
Хоча криптовалютні транзакції записуються на загальнодоступних блокчейнах, що дозволяє правоохоронним органам легко відстежувати рух коштів, гроші часто швидко переводяться за кордон. Це створює додаткові труднощі для американських офіційних осіб, оскільки вони стикаються з перешкодами, як-от слабкі закони проти відмивання грошей у певних юрисдикціях.
Втрати від інвестиційних шахрайств, пов’язаних із криптовалютами, становили 71% усіх криптовалютних втрат минулого року, згідно зі звітом. Шахрайства з колцентрами та шахрайства з видаванням себе за урядових представників склали 10% втрат. ФБР отримало найбільше скарг, пов’язаних із криптовалютами, від людей старше 60 років, втрати яких становили понад $1,6 мільярда.
«Оскільки криптовалюти усувають необхідність фінансових посередників для перевірки та полегшення транзакцій, злочинці можуть використовувати ці характеристики для підтримки незаконної діяльності, такої як крадіжки, шахрайства та відмивання грошей», — зазначає ФБР.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас