У другому кварталі 2024 року очікується зниження ставок за цільовими кредитами для малого та середнього бізнесу до 15% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

У другому кварталі 2024 року очікується зниження ставок за цільовими кредитами для малого та середнього бізнесу до 15% річних

Кредит&Депозит
158
Протягом квітня-червня ставки за цільовими банківськими кредитами для малого та середнього бізнесу без врахування пільгових державних програм можуть знизитися до 15−17% річних.
Про це повідомила Оксана Шульга, директорка департаменту малого та середнього бізнесу Глобус банку.
За словами експертки, найголовнішим стимулом для покращення умов кредитування є поступове зниження облікової ставки. На її думку, впродовж 2−3 місяців Нацбанк може знизити облікову ставку з наявних 14,5% до 14−13%, що дасть змогу комбанкам більш активно розвивати кредитування малого та середнього бізнесу за більш вигідними умовами.
«Розвиток банківського кредитування фактично „прив'язаний“ до розміру облікової ставки. Адже облікова ставка фактично фіксує поточну вартість національної валюти та вартість залучених під розвиток кредитування фінансових ресурсів. Саме тому чим меншою буде облікова ставка, тим вигіднішими стануть умови для позичальників», — підкреслила Оксана Шульга.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас