Туреччина підпише довгострокову угоду про постачання СПГ з Total Energies — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина підпише довгострокову угоду про постачання СПГ з Total Energies — ЗМІ

Енергетика
88
Туреччина підпише довгострокову угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ) з Total Energies наступного тижня в Г’юстоні.
Про це повідомляє видання Middle East Eye, передає Укрінформ.
«Десятирічна угода охоплюватиме період, починаючи з 2027 року», — повідомили виданню обізнані джерела, відмовившись уточнити обсяг СПГ, який буде поставлений до Туреччини.
Зазначається, що угода є однією із серії договорів, про які міністерство енергетики та природних ресурсів Туреччини ​​домовилося цьогоріч.
На початку цього місяця турецька державна енергетична компанія BOTAŞ та транснаціональна енергетична корпорація Shell підписали довгострокову угоду про постачання СПГ. Згідно з угодою, компанія Shell буде забезпечувати BOTAŞ приблизно 4 млрд кубометрів скрапленого природного газу щороку протягом 10 років, починаючи з 2027 року.
Джерела Middle East Eye уточнили, що обговорювана угода з Total Energies передбачає постачання газу до Туреччини меншого обсягу, ніж угода з Shell, але не називали точний обсяг.
У травні Анкара також підписала окрему десятирічну угоду з американським енергетичним гігантом Exxon Mobil щодо постачання країні 2,5 млн тонн СПГ на рік.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас