ТОП-5 найбюджетніших туристичних міст Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 найбюджетніших туристичних міст Європи

Світ
879
ТОП-5 найбюджетніших туристичних міст Європи
ТОП-5 найбюджетніших туристичних міст Європи, Фото: amawaterways.com
Подорож Європою може бути не тільки захопливою, а й цілком доступною навіть за обмеженого бюджету. Для українців, які бажають дослідити нові культури та пейзажі без значних витрат, існує безліч привабливих напрямків.
На думку тревел-експертів видання Travel Off Path, в умовах часу, коли світ повністю відновлюється від пандемії та на нього чекає туристичний бум, чимало країн підвищують ціни в очікуванні туристів, проте є напрямки, які й досі лишаються заманливими, а головне — не змусять витратити багато коштів.

Будапешт, Угорщина

Столиця Угорщини є одним із наймальовничіших міст Європи, де переплелися елементи різних культур, надавши йому особливої величі та краси.
Перебування в Будапешті дає змогу відчути атмосферу і Відня, і Праги. Крім того, тут знаходяться знамениті термальні ванни.
Фото: nationalgeographic
Фото: nationalgeographic
Будапешт також славиться своєю вишуканою, хоча й недооціненою кулінарією.
Незважаючи на зростаючу популярність, вартість життя в місті залишається порівняно низькою. Туристи можуть насолодитися міськими пам’ятками, недорогими спа та широким асортиментом барів і ресторанів.
Для українців приємним доповненням буде безкоштовний проїзд у місцевому громадському транспорті.

Тирана, Албанія

Столиця Албанії має потенціал стати одним із лідерів європейського списку міст, які варто відвідати.
Фото: roughguides
Фото: roughguides
Протягом багатьох років місто залишалося ізольованим через диктаторський режим. Але сьогодні Тирана перетворилася на відкрите і привітне місто для мандрівників.
Її архітектура унікальна та історично значуща, хоча й несе на собі важкі сліди минулого.

Бухарест, Румунія

Столиця Румунії заслужено вважається одним із найбезпечніших та економічно доступних міст Європи. Вона одразу ж полонить своєю атмосферою і дає змогу зануритися в унікальну румунську культуру.
Зазначимо, що 2024 року Румунія частково інтегрувалася в Шенгенську зону.
Фото: getty images
Фото: getty images
Це місто зазвичай не беруть до уваги під час планування поїздок до Європи, що робить його чудовим вибором для бюджетного туриста.
У столиці Румунії можна насолодитися не тільки красивими будівлями в стилі «Прекрасної епохи», а й одними з найнижчих цін на проживання та харчування в ЄС.

Софія, Болгарія

Столиця Болгарії є одним із найдавніших і найбільш спокійних міст Європи.
Тут розташовані важливі об'єкти, внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Софія, як одна з найстаріших європейських столиць, має багату культурну спадщину, якою може похизуватися і якою може зачарувати кожного відвідувача.
Фото: nationalgeographic
Фото: nationalgeographic
Місто пропонує одні з найнижчих цін у Європі як на житло, так і на харчування, а також багате історичними пам’ятками і може запропонувати туристам унікальне поєднання історії та сучасності.

Порту, Португалія

Це мальовниче португальське місто, відоме своєю яскравою культурою, не потребує довгих представлень, адже його вже визнають одним із найкрасивіших у світі.
Фото: SeanPavonePhoto
Фото: SeanPavonePhoto
Порту також привабливий своїми доступними цінами, що робить його ідеальним вибором для бюджетних мандрівників.

Страховка для виїзду за кордон на Finance.ua 🧐

За матеріалами:
visitukraine.today
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас