Тонування авто: за що можна отримати штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тонування авто: за що можна отримати штраф

Особисті фінанси
178
Тонування авто: за що можна отримати штраф
Тонування авто: за що можна отримати штраф, freepik
Водії часто намагаються усілякими методами захистити своє авто. Одним з таких є тонування скла. Так, іноді його наявність слугує суто для «крутості», як гадають деякі, але все ж основне його покликання — саме захист. Попри це, далеко не все тонування скла дозволене. Як наслідок, це може призвести до штрафу або навіть позбавлення права керування автомобілем на певний час.
В Україні забороняється використовувати дзеркальні тонувальні плівки на автомобільних склах. Їхнє світлопропускання не відповідає нормам і може серйозно знижувати видимість на дорозі.
Загалом, згідно з чинними Правилами дорожнього руху, пропускання світла лобовим склом повинно становити не менше 75% від загального світлового потоку. Для переднього бічного скла це значення трохи нижче — 70%. Задні вікна авто жодних обмежень не мають.
Як наслідок, порушення цих норм карається штрафом у 340 гривень за перший випадок. Якщо протягом року правопорушення повториться, водія можуть позбавити права керування на термін від 3 до 6 місяців.
Щодо дзеркального тонування скла, такий вид тонування абсолютно заборонений в Україні. Розмір штрафу за перше порушення становить 340 грн, а за повторне порушення сума збільшується до 8 500 грн.
Попри це, у багатьох країнах Європи існують свої регуляції щодо рівня тонування вікон автомобілів. Перед проведенням тонування важливо ознайомитися з місцевими законами, щоб уникнути штрафів та інших правових наслідків.
Захистіть своє авто на всі 100%! Порівнюйте та обирайте найкращий варіант каско прямо на Finance.ua.

Каско: страховка вашого авто в Україні 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас