Суд скасував арешт майна української «дочки» «Білорусьнафти» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував арешт майна української «дочки» «Білорусьнафти»

Фондовий ринок
244
Суд скасував арешт майна української «дочки» «Білорусьнафти»
Суд скасував арешт майна української «дочки» «Білорусьнафти»
1 травня 2024 року Подільський районний суд Києва прийняв рішення скасувати арешт, накладений на майно компанії «Сервіс Ойл».
Про це стало відомо з апеляції прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва, яку суд відхилив і яка є у розпорядженні ЕП.
Так, майно «Сервіс Ойл», дочки «Білорусьнафти», яка на 100% належить уряду Білорусі, арештували ще 8 червня 2022 року.
Арешт було знято з різноманітного обладнання, включаючи сейсмічні вібратори, групу сейсмоприймачів, акумулятори, генераторну установку та інші технічні пристрої.
Прокурор Подільської окружної прокуратури міста Києва не погодився з цим рішенням і подав апеляційну скаргу, вимагаючи скасувати ухвалу слідчого судді та відновити арешт на майно «Сервіс Ойл».
31 травня 2024 року матеріали справи надійшли до Київського апеляційного суду, і суддя розглянув апеляційну скаргу прокурора. Після вивчення матеріалів справи та апеляційної скарги, суддя дійшов висновку, що відкриття апеляційного провадження є неможливим.
Це рішення було обґрунтовано тим, що згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України ухвали слідчого судді про скасування арешту майна не підлягають оскарженню в апеляційному порядку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас