Суд повернув у комунальну власність приміщення на Печерську вартістю понад 5 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув у комунальну власність приміщення на Печерську вартістю понад 5 мільйонів гривень

Казна та Політика
108
Постановою Верховного Суду задоволено касаційну скаргу прокурора та залишено чинним рішення суду першої інстанції про витребування у комунальну власність приміщення у Печерському районі міста Києва. Його вартість — понад 5 млн. гривень, площа — 80,4 кв. м.
Про це стало відомо із повідомлення Київської міської прокуратури.
Повідомляється, що нежитлові приміщення загальною площею понад 160 кв. м на вул. Михайла Бойчука, ½ у Києві було зареєстровано на праві власності за територіальною громадою в особі Київської міської ради.
«Водночас було встановлено, що суб'єктами господарювання, на підставі підробленого свідоцтва про право власності, у 2019 році зареєстровано право власності на фактично це ж приміщення із зміненими технічними характеристиками та здійснено ланцюг його перепродажу іншим юридичним особам», — говориться у повідомленні.
Отже, прокурори звернулися до суду з позовом про витребування до комунальної власності цього приміщення.
Наразі у справі винесено остаточне судове рішення, яким позов прокуратури задоволено, приміщення витребувано із незаконного володіння та передано територіальній громаді столиці.
Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.
За матеріалами:
100realty.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас