Стартував національний кешбек: відсьогодні кожен покупець українських товарів отримає 10% компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартував національний кешбек: відсьогодні кожен покупець українських товарів отримає 10% компенсації

Особисті фінанси
2692
Стартував національний кешбек: відсьогодні кожен покупець українських товарів отримає 10% компенсації
Стартував національний кешбек: відсьогодні кожен покупець українських товарів отримає 10% компенсації
Відсьогодні в Україні починає працювати програма «Національний кешбек». З 2 вересня 2024 року офіційно запускається програма, яка дасть змогу громадянам повертати 10% від вартості покупок вітчизняних товарів.
Максимальна сума, яку можна отримати за місяць становить 3000 грн.
Витратити ці кошти можна буде на такі послуги:
  • медичні послуги, кіно, заклади харчування;
  • інші товари і послуги українського бізнесу;
  • оплата комунальних послуг та мобільного зв"язку;
  • донати ЗСУ.

Що треба зробити, щоб взяти участь

  • У банках, де вже є відкриті рахунки (наприклад, ПриватБанк або Ощадбанк), надати дозвіл на передачу даних про транзакції з обраних карток при купівлі товарів у магазинах-учасниках програми. Це можна зробити як у банківському застосунку, так і безпосередньо в банку.
  • Оформити спеціальну картку для отримання кешбеку в одному з банків учасників. Можна вибрати віртуальну картку, оформивши її у банківському мобільному застосунку, або фізичну, звернувшись безпосередньо до банку.
  • Оновити мобільний застосунок Дія до найновішої версії та обрати послугу «Національний кешбек». У застосунку вказати спеціальну картку, на яку щомісячно зараховуватиметься кешбек.
  • Здійснювати покупки товарів від українських виробників-учасників програми в магазинах-учасниках, розраховуючись зареєстрованою банківською карткою.
Стартував національний кешбек: відсьогодні кожен покупець українських товарів отримає 10% компенсації
Нині до програми долучилося понад 300 виробників, більш як 20 тис. торгових точок, які разом пропонують понад 37 тис. товарів.
Серед найбільших торгових мереж-учасників: «АТБ», «Сільпо», «Новус», «Варус» і «Ашан».
Раніше повідомлялось, що на піку держпрограми у 2025 році нею скористаються до 10 млн українців. Про це заявили в Мінекономіки. При цьому середній розмір компенсації за державною програмою «Національний кешбек» може скласти близько 500 грн на місяць на людину.
Таким чином, з огляду на компенсацію за держпрограмою в розмірі 10% вартості куплених товарів вітчизняних виробників, за очікуваннями міністерства, у середньому учасники програми щомісяця купуватимуть українських товарів на 5 тис. грн.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів 20 серпня 2024 року затвердив постанову про впровадження програми «Національний кешбек», яка передбачає повернення громадянам 10% від вартості придбаних українських товарів.
  • Згідно з опитуванням Gradus Research, 92% респондентів підтримують або схиляються до підтримки програм, що стимулюють купівлю товарів з маркуванням «Зроблено в Україні», що свідчить про високий потенціал програми «Національний кешбек».

Рейтинг кредитних карток з кешбеком

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас