США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових рф

Світ
283
США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових рф
США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових рф
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження обмежень проти міжнародної мережі компаній із шести країн, що допомагала постачати електронні вироби військового призначення в росію в обхід раніше введених санкцій.
Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.
«OFAC вводить обмеження проти мережі під проводом бельгійського бізнесмена Ганса Де Гітере, яка займається закупівлею електроніки військового призначення для російських кінцевих користувачів», — зауважується в повідомленні.
При цьому уточнюється, що до цієї міжнародної мережі входять дев’ять організацій і п’ять фізичних осіб з росії, Бельгії, Кіпру, Швеції, Гонконгу та Нідерландів.
Зазначається, що Ганс Де Гітере є бельгійським бізнесменом, який тривалий час займався закупками для росії, у тому числі матриць FPGA, які росіяни використовують у програмах озброєння. Де Гітере очолює кілька компаній у Бельгії, на Кіпрі та в Нідерландах. У деяких випадках він через свою мережу та інші компанії намагався доставити електроніку до росії через Гонконг, Китай і Туреччину.
Крім компаній, якими Ганс Де Гітере керує офіційно, його мережа також включає бельгійську компанію European Technical Trading (ETT), засновану та очолювану його братом, Томом Де Гітере. Ця структура встановлювала зв’язки з американськими і європейськими компаніями для закупівлі, в тому числі двигунів для БПЛА.
Для реалізації схем постачання забороненої продукції в росію мережа задіяла також бізнесменів з рф, які володіють у тому числі компанією у Швеції, та громадянку Нідерландів.
Також уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти майже двох десятків осіб, а також організацій в білорусі, причетних до пригнічення правлячим режимом громадянського суспільства, корупції, а також війни рф проти України.
Обмеження вводяться з метою посилення тиску на авторитарний режим олександра лукашенка «через його жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства в білорусі, корупційне фінансове збагачення сім'ї та співучасть у невиправданій війні росії проти України».
Зазначається, що до «чорного списку» внесені генсек Червоного хреста білорусі, гендиректор БелТаможСервіс, голови оборонних концернів БелОМО та ЛЕМТ БелОМО, а також цілий список підприємств військової промисловості.
Окрема категорія осіб визначена як «гаманці» лукашенка, в тому числі бізнесмен Олександр Шакустін, олігархи Павел Топузідіс та Віктор Петрович, а також пов’язані з ними бізнес-компанії.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас