Споживання електроенергії в Україні знизилося на 6% - «Укренерго» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживання електроенергії в Україні знизилося на 6% - «Укренерго»

Енергетика
332
Споживання електроенергії в Україні знизилося на 6% - «Укренерго»
Споживання електроенергії в Україні знизилося на 6% - «Укренерго»
На ранок 25 липня споживання електроенергії в Україні на 6% менше, ніж його прогнозований рівень (без урахування обмежень) на ранок четверга, 18 липня.
Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».
При цьому, як йдеться в повідомленні, зменшився і дефіцит потужності — з ремонту повернувся в роботу блок на одній з атомних станцій, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях.
Нагадаємо, у четвер, 25 липня, графіки погодинних відключень світла діятимуть лише 6 годин: з 16:00 до 22:00 одна черга.
Зменшення обмежень стало можливим завдяки відчутному зменшенню дефіциту в енергосистемі.

Довідка Finance.ua:

  • Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень — це 4 години обмежень на добу, дві черги — 8 годин обмежень, три черги — 12 годин обмежень, чотири черги — більше 12 годин обмежень.
  • Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що українці повинні подумати про те, що вони можуть зробити для себе, щоб легше пройти наступну зиму. «Розраховуйте на себе. Я не жартую. Все в наших руках і залежить від кожного з нас. Якщо кожен подумає, що він зможе зробити для того, щоб пройти наступну зиму, і зробить щось з цього, в нього точно (зима пройде легше)», — сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас