Спільне інвестування в нерухомість — досвід Inzhur — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спільне інвестування в нерухомість — досвід Inzhur

Особисті фінанси
635
Спільне інвестування в нерухомість — досвід Inzhur
Спільне інвестування в нерухомість — досвід Inzhur
Спільне інвестування в нерухомість, чи можна забезпечити своє майбутнє, інвестуючи в такий спосіб?
Про результати роботи першої української REIT-компанії у 2022−2023 році розповів на конференції «Жити на відсотки» засновник першого в Україні сервісу, що дозволяє стати співвласником об'єктів комерційної нерухомості Inzhur, Андрій Журжій.
Цей сервіс було створено і запущено 14 лютого 2022 року, і попри повномасштабне вторгнення, сервіс відновив продажі часток та виплати дивідендів, а також отримав нових інвесторів, розповів Журжій.
Як це працює? Компанія має ліцензію від держави на управління колективними інвестиціями.
Ви інвестуєте в оренду великих об'єктів, потім ці об'єкти передаються в довготривалу оренду на 10−30 років великим міжнародним або українським компаніям.
В результаті інвестори отримують щомісячно свої дивіденди — частку від оренди.
Як в Inzhur обирають об'єкти для інвестування:
1. Це об'єкти з високим трафіком. Чим більший трафік, тим більший виторг — вища орендна плата.
2. Великі міжнародні або українські оператори, з якими укладаються контракти на 10−30 років (які не передбачають дострокового розірвання).
3. Об'єкти мають бути застраховані в міжнародних страхових компаніях.
«Це мають бути об'єкти, які генерують грошовий потік. Умовно кажучи, якщо ми говоримо про ресторани МакДональдз — вони добре працювали й в ковід, і гарно працюють зараз. Ми говоримо про харчі, то це об'єкти в якісних локаціях, з великим трафіком, або з великою кількістю людей, які проживають навколо. Такі об'єкти гарно генерували кошти й в ковід, і вони продовжують генерувати кошти зараз», — зазначив Журжій.
Як розподіляються витрати та відповідальність між спільними власниками?
Як прокоментував для Finance.ua Андрій Журжій, перш ніж інвестувати треба детально дослідити, кому ви довіряєте свої кошти, які результати діяльності цієї компанії. Це стосується і інвестицій в комерційну нерухомість.
З точки зору інших ризиків пов’язаних з пошкодженням майна — це об'єкти, застраховані в міжнародних страхових компаніях від ризиків пошкодження, загоряння та інше (не військових ризиків).
«Щодо безпеки співвласників, ми сьогодні говоримо про інфраструктуру навколишню: коли в процес залучені міжнародні аудиторські компанії, також в нас є регулятори, біржі. Фонд несе витрати, пов’язані зі страхуванням в певних випадках і пов’язані з винагородою керуючих компаній. Є речі, які ми покриваємо просто коштом власної винагороди. Зазвичай, коли ми говоримо, що дохідність прогнозована, наприклад 8−10% чи 15% це дохідність вже після витрат до сплати податків. Ви якихось додаткових виплат в процесі як інвестор не несете. Виплати пораховані в бізнес-моделі та утримуються до момента виплати коштів», — каже Журжій.
В чому особливості спільних інвестицій через Inzhur:
1. Поріг входження — від 120 тис. гривень.
2. Дистанційна купівля та продаж частки.
3. Офіційний пасивний дохід.
4. Провідні українські та міжнародні орендарі.
5. Договори оренди на 10−30 років.
6. Щомісячні дивіденди на картку.
Про кроки для розвитку сервісу. «Ми плануємо запустити сайт до кінця цього року. У 2024 році почнемо розробку додатка — мобільного застосунку для продажу та придбання сертифікатів. Ключова мета — це взяти участь в приватизації Державної частки ТЦ Ocean Plaza. На наш погляд це дуже цікавий актив, який буде цікавий і корисний для інвестування», — повідомив Журжій.
Довідка щодо можливостей по ТЦ Ocean Plaza в Києві від Inzhur:
Дохідність: від 10% річних в USD.
Термін дії фонду нерухомості: до 2033 р.
Початкова інвестиція: від 4 000 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас