Скільки коштує відкрити власну кав’ярню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує відкрити власну кав’ярню

Особисті фінанси
1430
Скільки коштує відкрити власну кав’ярню
Скільки коштує відкрити власну кав’ярню
Відкриття кав’ярні — завжди гарна ідея, адже тих, хто захоче трохи збадьоритися кавою ранком перед роботою або потеревенити за кавою в обід, буде завжди багато. Утім, тут варто звернути увагу на шалену конкуренцію.
Детально про відкриття власної кав’ярні і вартість такого бізнесу — розповідає Finance.ua.
Якщо ви конкурентні, то надалі успішна кав’ярня може стати основою для відкриття нових локацій, або розширення бізнесу в інші регіони. Це може бути здійснено як через відкриття нових власних філій, так і через франчайзинг який дозволяє іншим підприємцям відкрити кав’ярні під вашим брендом.
Перевагою створення кав’ярні є мінімальні витрати на обладнання. Хоч якісне обладнання для кави може бути дорогим, загалом витрати на старт можуть бути відносно невеликими порівняно з іншими видами бізнесу.
Окрім того, існують й мінімальні вимоги до приміщення: можна розпочати з невеликого приміщення, або навіть з мобільної кав’ярні, що знижує витрати на оренду.
Важливим фактором є і відсутність у кав’ярні сезонності. Тобто, вона приноситиме вам дохід усі 12 місяців на рік. А якщо ще й вдасться влітку розширитися терасою…

Скільки коштів потрібно

Що ж з фінансами на відкриття кав’ярні? Основними витратами у вас можуть бути: оренда, кавова машина та за необхідності ремонт приміщення й меблі.
Останні два пункти актуальні лише у випадку «голої» оренди. Все це може бути у вас від початку оренди приміщення, але тоді й вартість буде відчутно вищою.
  • Вартість оренди
Залежно від розміру і місця розташування, оренда може варіюватися від 10 тис. до 50 тис. грн на місяць.
У великих містах, або в центрі міста ціни можуть бути вищими.
Окрім того, у деяких випадках потрібно внести депозит, який може складати 1−3 місячних орендних плат. Тобто, це може бути від 30 тис. до 150 тис. гривень.
  • Ремонт, оформлення та купівля усього необхідного
Витрати на ремонт можуть варіюватися залежно від стану приміщення і необхідних робіт (від косметичного ремонту до капітального). Це може бути від 5 тис. до 50 тис. гривень. Це суто, якщо брати невеличке приміщення, де й розташовуватиметься ваша кав’ярня.
Щодо оформлення інтер’єру, то сюди входитимуть: меблі, декор та освітлення (аби створити затишну атмосферу для гостей). Це може коштувати вам від 10 тис. до 50 тис. гривень.
Утім, найважливішим у цьому всьому все ж є кавоварка, вартість якої становить від 30 тис. до 150 тис. гривень. Якщо, наприклад, на ремонті та інтер’єрі можна заощадити, подавши це власним стилем, то несмачну каву, яку робитиме ваша дешева кавоварка, ніхто пити не буде. Тому, тут заощаджувати в жодному разі не потрібно.

Отримати бонус до депозиту

Окрім того, до 20−70 тис. гривень у вас може піти на легкі закуски, посуд, холодильник, а також певний запас кави та продуктів.
Також не варто забувати про маркетингову частину, на яку може піти до 30 тис. гривень та зарплату, якщо лише не є продавцем у своїй кав’ярні. На це потрібно буде викласти приблизно 15−30 тис. гривень.
Але й куди ж без комунальних послуг та усіляких дозволів, на які ви ще можете витратити від 1 до 5 тис. гривень, та від 5 тис. до 20 тис. гривень відповідно.
Зазначимо, що сума, необхідна для відкриття невеличкого власного бізнесу, може сильно варіюватися залежно від типу бізнесу, його масштабів, географічного розташування та інших факторів. Ми ж брали до уваги суто невеличку кав’ярню до 4−6 посадкових місць, яка знаходиться не в центрі міста. Таким чином, на відкриття вам необхідно буде мати мінімум 200−250 тис. гривень.
Детально про вартість відкриття власної справи в інших галузях читайте у статті за посиланням нижче:

Топ-5 варіантів для відкриття власної справи у 2024 році

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас